Toestellen
15 oktober 2016 - Ron Smeets

Google Pixel smartphones kunnen 'geroot' worden, mits... ...ze rechtstreeks in de Google Store aangeschaft worden

Smartphones met een zogenaamde (provider) simlock bestaan vrijwel niet meer. Zeker wanneer het de duurdere, high end, toestellen betreft. Er is voor de Google Pixel en Pixel XL nu echter een nieuwe beperkende factor waarom de toestellen beter niet in combinatie met een abonnement bij een provider kunt kopen. Tenminste, wanneer je het belangrijk vindt om er zelf ook nog wat op te kunnen installeren. Denk bijvoorbeeld aan andere firmware.

De Pixel smartphones die bij T-Mobile en Verizon gekocht worden hebben namelijk een vergrendelde bootloader. Die zijn dus niet te 'rooten'. Koop je de toestellen echter los in de Google Store, dan is dat wel mogelijk. Een klein, maar voor sommigen essentieel, voordeel.

Op dit moment zijn de Google Pixel smartphones officieel nog niet te koop in Nederland en los van enkele geruchten is ook nog niet bekend wanneer ze hier verwacht mogen worden. Wanneer 20 oktober de verkoop in Duitsland en Engeland start, waar ze nu al besteld kunnen worden, zal de parallel-import wel op gang komen. Die toestellen zijn altijd los van een provider, en dus ook te 'rooten'.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.