Geruchten
19 april 2007 - Ron Smeets

Google Phone van HTC nog dit jaar in de winkels

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat de geruchten rondom de Google GSM die enkele weken geleden als een knipperlicht bevestigd en ontkend werden weer zouden oplaaien.

Volgens het Taiwanese Digitimes is de lokale toestelmaker HTC momenteel al bezig met de productie van de Google Phone en komt het toestel nog dit jaar op de markt in enkele landen en zal hij in 2008 wereldwijd beschikbaar zijn. In Europa zal de Google GSM dan waarschijnlijk via Orange op de markt gebracht gaan worden.

Behalve de nodige Google software zoals Search en Mail wordt de Google Phone ook voorzien van 3G functionaliteit. GPS zal echter niet ingebouwd worden. Ook zal het toestel alleen het Google merk gaan dragen, zo luiden de Taiwanese geruchten.

HTC heeft nog niet op deze berichten gereageerd.Gerelateerde links:
LG gaat toestellen voorzien van Google functies
Europese iPhone naar Vodafone, Google Phone naar O2?
Aziatische Google bobo ontkent Google GSM
Spaanse CEO van Google bevestigt de Google Phone
Foto van de Google Phone?
Google Phone nog slechts een kwestie van tijd
Is dit de Google GSM en iPhone Killer?
Nieuwe Samsung Ultra Z720 is de Google GSM?!
Google Mobile komt dichterbij
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.