Geruchten
08 maart 2007 - Ron Smeets

Google Phone nog slechts een kwestie van tijd

Dat mag je concluderen als je het stuk leest dat Simeon Simeonov er over schrijft op zijn blog.

Simeon toont aan hoe Google in de afgelopen 2 jaar met de aankoop van enkele mobiele software bedrijven en -ontwikkelaars een team van zo'n 100 man op de been gebracht heeft dat momenteel dus zou werken aan de illustere Google Phone die we al eerder in het geruchtencircuit voorbij zagen komen.

Volgens Simeon zijn het aantrekken van Andy Rubin, oprichter van Danger en Android en de koop van bedrijven als Reqwireless en Skia de meest duidelijke signalen dat Google aan een mobiel device met mogelijk zelfs een eigen OS werkt.

Verder is Google de afgelopen maanden natuurlijk al een aantal keren gesignaleerd in de keuken van Telco's en toestelmakers om over samenwerking te praten.

Volgens Simeon voldoende bewijs voor de bewering dat de komst van een Google Phone nog slechts een kwestie van tijd is.Gerelateerde links:
Is dit de Google GSM en iPhone Killer?
Nieuwe Samsung Ultra Z720 is de Google GSM?!
Google Mobile komt dichterbij
Google Reader nu ook voor mobieltjes
Google button op Motorola GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.