Geruchten
12 december 2009 - Chris Bannink

Google Phone geruchten volgens Techcrunch

Vaker zijn er speculaties over de Google phone. Nu komen ze vandaag wel erg stellig via TechCrunch, die ervan overtuigd is dat geruchten over de Google Phone echt zijn. Volgens de site zijn Google-medewerkers al aan ‘t twitteren met de apparaten in de hand. Google medewerkers kregen de door HTC gemaakte mobiele telefoons op een personeels evenement. Een tweet luidt: "ZOMG we had fireworks and we all got the new Google phone. It's beautiful." terwijl een ander zegt dat de telefoon is "just like an iPhone on steroïds. Een andere, niet-Google-gebruiker op Twitter heeft gezien dat het apparaat een beetje dunner is dan de iPhone, beschikt over een trackball (a la Hero), en heeft geen fysiek toetsenbord ...

Blijkbaar is het apparaat actief via Android 2.1, is unlocked en AT & T-ready (geen woord over de 3G-status, maar dit kan in lijn zijn met eerdere speculaties over deze eerste Android telefoon), en zal te krijgen zijn ergens in januari. Als dat laatste waar is, zal het kunnen samenvallen met een CES aankondiging, maar alles is mogelijk op dit punt.

Update: Google ontkent dat alle apparaten die rondzweven op de campus GooglePones zijn in een post op zijn blog:

"We recently came up with the concept of a mobile lab, which is a device that combines innovative hardware from a partner with software that runs on Android to experiment with new mobile features and capabilities, and we shared this device with Google employees across the globe. This means they get to test out a new technology and help improve it".

Vertaling:
“We zijn onlangs gekomen met het concept van een mobiel lab, dat is een apparaat dat een combinatie van innovatieve hardware van een partner met software die draait op Android om te experimenteren met nieuwe mobiele functies en mogelijkheden, en we delen dit apparaat met Google-medewerkers over de hele wereld. Dit betekent dat ze nieuwe technologieën kunnen testen en helpen verbeteren”.

Niet alleen dat, maar TechCrunch heeft meer details over het apparaat. Het zal een Google-gecontroleerde, op HTC-model gebaseerd toestel zijn, daadwerkelijk gebouwd en genaamd de "Google Phone", en zal worden voorzien van een "super hoge resolutie OLED-display," een Snapdragon processor, een microfoon op de achterkant van de telefoon dat helpt achtergrondgeluiden te elimineren, en het is 'echt heel snel,' en vooral, hij zal unlocked worden verkocht. T-Mobile en AT&T komen veel in het geruchtencircuit voor als de eerste verkopers.

Maar, ondanks de status van Techcrunch en Engadget Mobile (de bronnen van dit stuk) blijven het geruchten. Ben benieuwd. Ik zou er zelf wel een willen hebben.

Over de auteur: Chris Bannink