Nieuws
23 september 2008 - Ron Smeets

Google Phone begin volgend jaar naar Nederland

Vandaag is in New York officieel de eerste Android Smartphone gepresenteerd.

De HTC Dream zal als T-Mobile G1 vanaf 22 Oktober exclusief bij T-Mobile natuurlijk, verkrijgbaar zijn. Een maand later is Groot Britannie aan de beurt.

Het goede nieuws voor ons is echter dat het toestel niet lang daarna ook Nederland zal aandoen. In het eerste kwartaal van 2009 komt de T-Mobile G1 namelijk ook naar het vaste land Europa, om precies te zijn naar Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

De Nederlandse (abonnements)prijzen zijn nog niet bekend maar in de VS gaat hij, in combinatie met een tweejarig abonnement 179 Dollar kosten (ca. 125 Euro).

Over de ietwat tegenvallende specs van de G1 hebben we het al eerder gehad maar nu het toestel officieel aangekondigd is zet ik ze hieronder nog even op een rijtje.

- Quad-band GSM

- EDGE, UMTS en HSDPA support

- WiFi (Dus toch!)

- 3.1 Megapixel camera zonder flits

- Push Gmail support

- Bluetooth (helaas zonder A2DP)

- Google Maps

- GPS

Alle specs en informatie over de T-Mobile G1 kun je op de speciale website van het toestel nalezen. Op dit moment (di. 23-09, 17u45) staat die info nog niet online maar dat gaat binnen enkele uren wel gebeuren, zo staat op de site vermeld.Gerelateerde links:
Meer details van de HTC Dream gespot?
HTC Dream wordt de eerste 'Android' Phone
HTC Dream duikt op tijdens Google Developer Day
GPhone (HTC Dream) in het wild gesignaleerd, alweer. . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.