Geruchten
03 november 2007 - Ron Smeets

Google OS wordt maandag aangekondigd

Eerder deze week heb ik het voortdurend veranderende verhaal rondom de Google Phone (of OS) van de afgelopen maanden al eens kort samengevat. Sinsdien is er weer een hoofdstuk bijgekomen. . .

Als we de berichten van CNet en Computer World mogen geloven dat zal de zoekgigant aanstaande maandag (5 nov.) aan alle geruchten een einde maken.

Beide bronnen melden dat op die dag, 17u00 onze tijd, 'Android' onthuld gaat worden, het 'Open Handset Alliance' voor (Smart)phones, ofwel een samenwerking tussen Google en ruim 30 andere spelers uit de mobiele markt die moet leiden tot een nieuw, open, Operating System voor mobiele telefoons, hoogstwaarschijnlijk gebaseerd op Linux.

Tot die partijen behoren onder andere NTT DoCoMo en KDDI uit Japan, enkele grote toestelfabrikanten waaronder Samsung, HTC, Motorola en ontwikkelaars van mobiele technologien zoals Intel, Qualcomm en Texas Instruments.

Google zal maandag, zo luiden de laatste berichten, dus GEEN mobiel toestel introduceren en we hoeven ook geen datum te verwachten waarop de eerste 'Android' toestellen in de winkels zullen liggen.

Over 48 uur weten we meer (of niet) ;-)Gerelateerde links:
Eerste foto's van HTC's Google Phone uitgelekt
Spaanse CEO van Google bevestigt de Google Phone
Eric Schmidt: 'Google Phone komt er niet'
Foto's van de Google Phone uitgelekt (alweer!?!)
Google Phone is een OS
Google mobieltje komt volgend jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.