Nieuws
23 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Google+ ook geschikt voor Symbian toestellen

Je zou het misschien niet meteen verwachten als je naar het marktaandeel kijkt van de verschillende mobiele operating systemen. Android en iOS voeren de boventoon. Toch is het goed om te zien dat Google ook aan de Symbian gebruikers gedacht bij het uitrollen van het nieuwe Google+.

Op Google I/O afgelopen week, werden er meer dan 41 vernieuwingen gepresenteerd bij Google+, een update die mij, en waarschijnlijk vele was ontgaan is dat de nieuwe lay-out ook prima werkt in de browser op Symbian OS. Gisteravond keek ik voor de grap met m'n Nokia 808 Pureview op verschillende site. Tot mijn verrassing werkt de mobiele versie van het sociale netwerk nagenoeg hetzelfde als de varianten die de site via een App benaderen.
scr000001
Ik ben met de standaard browser die op de 808 Pureview zit naar plus.google.com gegaan, en na inloggen kreeg ik een mobiele versie van Google+ te zien die er prima uitzag en goed functioneerde. Functies als berichten schrijven, foto's plaatsen en reactie achterlaten een+ geven of een bericht van een ander delen, het werkt allemaal zoals je zou verwachten op de mobiele site van het Google netwerk.
scr0000031
scr000004
Mocht je toch liever een desktop versie van Google+ op je Symbian telefoon gebruiken dan werkt die wel, maar erg snel gaat het niet en de site schaalt niet mee.
scr000005
Heb je een Symbian toestel en heb je een Google+ account dan kan je dus via plus.google.com inloggen op je eigen account.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl