Nieuws
17 december 2006 - Ron Smeets

Google onderhandelt met Orange over de Google GSM

Volgens The Observer zijn Orange en Google aan het praten over de mogeiijkheid om een zogenaamde Google GSM op de markt te brengen.

Dit gaat dus weer een stap verder dan het standaard installeren van Google applicaties of -knoppen op mobiele telefoons van andere leveranciers.

Het moge duidelijk zijn wat, naast bellen, de key feature van die GSM zal zijn: mobile search. Het toestel zelf zal waarschijnlijk een van HTC worden en zowel het Orange als Google logo dragen. Verder wordt gesproken over een display ter grootte van dat van de video iPod, maar da's op zich geen groot nieuws, de toestellen van HTC kennende.

Bronnen die bij de onderhandelingen betrokken zijn zeggen dat Google en Orange vooral van elkaars expertise op respectievelijk search- en mobiele telefonie gebied willen leren en profiteren.

Als alles doorgaat zal het toestel ergens in 2008 op de markt moeten komen.Gerelateerde links:
Google Reader nu ook voor mobieltjes
Google Sitemaps nu ook Mobiel
Google Mobile komt dichterbij
Adwords op Google Mobile Search
Vodafone en Google gaan samen zoeken
Meer mobiele diensten van Google en Yahoo!
Google button op Motorola GSM's
GMail nu ook mobiel te lezen
Google Mobile populair bij porno zoekers
T-Zones binnenkort met Google homepage
Sony en Google sluiten Blogger deal
Google Talk op nieuwe Nokia Internet Tablet
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.