Nieuws
06 november 2013 - Nichal Joosse

Google Now krijgt forse update op iOS

Google heeft gisteren een update uitgebracht voor de Google Now/Search app voor iOS. De app bevat een aantal nieuwe functies die Google Now moeten verbeteren. In de nieuwe update zijn er notificaties toegevoegd die je precies vertellen wanneer het tijd is om te gaan. Ook krijg je herinneringen en zijn er nieuwe kaarten toegevoegd waarmee je bijvoorbeeld tickets kan zien of wanneer je moet vliegen. De belangrijkste nieuwe feature is 'handsfree voice': door simpelweg 'OK Google' te zeggen, kun je al zoeken.

http://www.youtube.com/watch?v=p8Ey0AufD9g

Belangrijk om te weten is dat de notificaties nu verschijnen zonder dat je de app hoeft te openen. Voorheen moest je eerst de app openen voordat je een notificatie kreeg te zien. Herinneringen gaan nog een stapje verder. Als je bijvoorbeeld zegt: 'Herinner me eraan dat ik nog koffie moet gaan halen bij de Starbucks', dan krijg je precies op de juiste tijd of plaats een herinnering te zien dat je dat nog moet gaan doen.

iOS-gebruikers hebben dus flink wat features erbij gekregen, maar nog steeds niet alle functies die Android-gebruikers al een tijdje hebben. Logisch ook, want Google geeft uiteraard voorrrang aan hun eigen besturingssysteem. Google Now heeft in ieder geval veel potentie om een nog populairdere app te worden.  

Over de auteur: Nichal Joosse