Geruchten
02 februari 2010 - Ron Smeets

Google 'Nexus Two' wordt een Motorola toestel

Het gerucht dat Motorola de fabrikant van de volgende Google Phone, of Nexus Two, zou worden gaat al een tijdje rond. Co-CEO Sanjay Jha heeft dat vorige week, naar het schijnt, bevestigd tijdens een telefoongesprek over de cijfers en plannen van Motorola voor dit jaar.

Jha ze letterlijk dat in de toestelportfolio van Motorola voor 2010 een 'direct-to-consumer toestel met Google is opgenomen. Of de naam van dat toestel ook echt de 'Nexus Two' zal worden is allerminst zeker.

Mocht het inderdaad waar zijn, en waarom zou de co-CEO van Motorola liegen, dan zou dat een aardig succesje zijn in de comeback strijd die de Amerikaanse fabrikant momenteel voert. En dat zou dan ook weer positieve gevolgen kunnen hebben voor de marktpositie van Motorola in het Android Smartphone Segment.

Als de Amerikanen er daadwerkelijk dit jaar in slagen om de nummer twee te worden in Android land, dan hebben sommige concurrenten mijns inziens net iets te lang liggen slapen. Een jaar geleden was Motorola nog op sterven na dood.

Het toestel op de foto hierboven is overigens de, nog niet aangekondigde, Motorola Shadow. Die werd in het eerdere gerucht genoemd als zijnde de Nexus Two.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.