Geruchten
08 november 2010 - Ron Smeets

Google Nexus Two van Samsung vertraagd door hardwareprobleem

Er doen al weken geruchten de ronde dat Samsung samen met Google werkt aan de Nexus Two. Eerder werd ook Motorola al in verband gebracht met de Nexus Two, maar die geruchten lijken niet meer relevant. Officieel is er nog niets over bekend.

Volgens de nieuwste geruchten zou de ontwikkeling van de Samsung Nexus 2 vertraging opgelopen hebben die te wijten zijn aan hardware problemen.

Oorspronkelijk zou de Nexus 2 gelijktijdig met de officiele lancering van Android 2.3 (aka 3.0 of Gingerbread) gepland staan (vermoedelijk op 11 november), maar dat gaat dus niet door, mits de geruchten kloppen, natuurlijk. De geruchten over het uitstel geven geen uitsluitsel over welke hardware problemen door Samsung ontdekt zijn, maar de lancering van het toestel zou in ieder geval uitgesteld gaan worden tot het moment dat die problemen verholpen zijn. We zullen zien.

Overigens heeft Samsung voor later vandaag ook een productpresentatie gepland in de VS. Eerdere geruchten spraken ook hier van een mogelijke lancering van de Google Nexus Two, maar dat was, volgens Techcrunch nooit de bedoeling. Wat Samsung dan wel vandaag in de VS gaat presenteren is ook nog niet bekend. Het wordt waarschijnlijk een Android toestel, maar dat weten we pas zeker aan het eind van deze dag, als het niet van te voren al uitlekt ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.