Toestellen
06 december 2010 - Ron Smeets

Google Nexus S nu ook officieel onthuld

Ongeveer gelijktijdig met de officiele presentatie van Android 2.3 werd vanavond ook de Google Nexus S onthuld. Zoals eerdere geruchten al min of meer bevestigden is de nieuwe Google Nexus een broertje van de populaire Galaxy S en dus ook afkomstig van dezelfde Koreaanse fabrikant: Samsung. De eerste Nexus was, voor wie dat niet meer wist, een HTC product.

De belangrijkste specs van de Google Nexus S, behalve natuurlijk dat het toestel standaard voorzien zal worden van Android 2.3, bevatten een 5 megapixel camera, 4 inch super AMOLED WVGA display, 16GB intern opslaggeheugen, NFC support, een 5 megapixel camera met HD video opname functie en, in tegenstelling tot eerdere geruchten, een 1GHz single core processor.

Vooralsnog is het alleen zeker dat de Google Nexus S nog vóór de Kerst in de Amerikaanse (16 december) en Engelse (20 december) winkels zal liggen. Over een eventuele Nederlandse en/of Belgische releasedatum wordt nog niets gezegd. Hopelijk duurt dat weer niet net zo lang als bij de Nexus One. Dat toestel verscheen pas een maand of zes ná de Amerikaanse lancering bij ons in de (Vodafone) winkels.

Hieronder kun je de introductievideo en enkele foto's van de Google Nexus S bekijken. Alle specs van de Google Nexus S staan daaronder op een rijtje. Google-Nexus-S-official-a Google-Nexus-S-official-c Google-Nexus-S-official-d Google-Nexus-S-official-f

- Quad-band GSM: 850, 900, 1800, 1900
- Tri-band HSPA: 900, 2100, 1700
- HSPA type: HSDPA (7.2Mbps) HSUPA (5.76Mbps
- Wi-Fi 802.11 n/b/g
- Bluetooth 2.1+EDR
- Near Field Communication (NFC)
- Assisted GPS (A-GPS)
- microUSB 2.0
- 4.0" WVGA capacitive (480x800) Super AMOLED Display
- 1GHz Cortex A8 (Hummingbird) processor
- 16GB iNAND flash memory
- 5 megapixel auto focus camera met LED flitser en HD (720p) video opname
- Front VGA (640x480) camera
- 3.5mm audio aansluiting
- Afmetingen: 63 x 123.9 x 10.9mm (hxbxd)
- Gewicht: 129 gram
- Three-axis gyroscope
- Accelerometer
- Digital compass
- Proximity sensor
- Light sensor

Meer specs kun je hier vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.