Entertainment
15 december 2010 - Ron Smeets

Google Nexus S in space

Google heeft een aantal exemplaren van de Nexus S de ruimte in gestuurd. Niet in een raket of Space Shuttle maar met behulp van zeven 'weerballonnen'.

De reden? Google wil, met behulp van de ingebouwde sensoren van de Nexus S (accelerometer, gyroscoop) weten aan welke krachten het toestel zoal blootgesteld wordt wanneer hij in de ruimte (boven 30 kilometer) zweeft. In onderstaande video wordt het project uitgelegd en zie je enkele leuke beelden van de Nexus S op grote hoogte ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.