Toestellen
07 december 2010 - Ron Smeets

Google Nexus S in Q1 2011 ook naar Nederland

Samsung heeft zojuist via een persbericht bekendgemaakt dat de Google Nexus S in de loop van het eerste kwartaal van 2011 ook in de Nederlandse winkels zal verschijnen.

Wanneer dat precies gaat gebeuren en of het toestel in eerste instantie exclusief aan een provider gekoppeld zal worden wordt niet gezegd. Dat laatste lijkt mij overigens onwaarschijnlijk maar de Nexus One was de eerste weken natuurlijk ook alleen bij Vodafone te koop.

Wat mij wel opvalt is dat in de Nederlandse specs gesproken wordt over een 4 inch Super LCD display terwijl de Amerikaanse (en Engelse) versie's van de Nexus S toch echt, volgens de specs dan, een super AMOLED display aan boord hebben.

Over het Nederlandse prijskaartje van de Nexus S wordt ook nog niets gezegd maar ik denk dat die niet ver van de Engelse versie zal liggen. Die kost los namelijk zo'n 600 Euro (549 pond). Voor de liefhebbers nog even de belangrijkste specs, in het Nederlands, op een rijtje en daaronder nog enkele persfoto's van Samsung's Google Nexus S: Google-Nexus-S-specs-NL Nexus-S-NL-Front-a Nexus-S-NL-back-a Nexus-S-NL-Front-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.