Toestellen
10 juni 2010 - Ron Smeets

Google Nexus One exclusief bij Vodafone

Ik moet helaas bekennen dat de Nederlandse lancering van de Google Nexus One net effe iets te lang op zich heeft laten wachten. Daardoor voelt het toch een beetje als mosterd na de maaltijd dat Vodafone het toestel vanaf morgen exclusief gaat verkopen bij ons.

Toen de Nexus One begin dit jaar in de VS onthuld werd was het namelijk de enige, en snelste, Android 2.1 smartphone ter wereld. Inmiddels lieggen er, ook hier in Nederland, al enkele goede alternatieven in de winkels zoals de HTC Desire of Legend, toch?

Daarnaast kun je de Nexus One natuurlijk ook al een tijdje via het 'grijze importcircuit' gewoon in Nederland bestellen. Die exemplaren zijn ook nog eens simlockvrij. Ik ben dan ook zeer benieuwd of de Vodafone versie van de Nexus One een succes gaat worden en zo ja, hoeveel exemplren er de komende weken en maanden over de toonbanken van 's lands tweede provider zullen 'vliegen'. De tijd zal het leren.

De Nexus One gaat bij Vodafone, natuurlijk, in combinatie met een abonnement verkocht worden. Je krijgt hem gratis bij een 2-jarig Bel+SMS+Web 200 abonnement van €34,50 per maand. De eerste twaalf maanden betaal je echter maar €17,25 vanwege de SpringPromo weken. De losse toestelprijs komt uit op €479,-

De belangrijkste specs: De Google Nexus One weegt 130 gram en beschikt over een 3,7 inch grote AMOLED beeldscherm. Het toestel is uitgerust met een dynamic noise suppression, een tweede microfoontje welke aan de buitenkant van het toestel is gemonteerd, zodat ruis en achtergrond geluid tijdens gesprekken weggefilterd worden. De mobiele telefoon leent zich ook uitstekend voor navigatie mogelijkheden, door de gratis Google Maps Navigation dienst, welke Google gister in Nederland heeft gelanceerd. De camera resolutie (MPix) is 5.0 inclusief auto focus, 2x digital zoom, LED flash en geo tagging. De Nexus One heeft naast Google diensten als Gmail™, Google Talk™ en YouTube™ toegang tot de uitgebreide Android Market™ met meer dan 60.000 applicaties. Nexus%20One%20met%20Streetview%20Navigation

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.