Tablets
03 september 2012 - Ron Smeets

Google Nexus 7 vanaf 4 september in de Nederlandse winkels

De eerste 'Google Nexus Tablet', de Nexus 7 dus, zal vanaf 4 september ook in de Nederlandse winkels liggen. AndroidWorld ontdekte dat de Nexus 7 in ieder geval bij de MediaMarkt verkocht zal gaan worden voor 249 Euro.

De tablet is, net als de Nexus smartphones, voorzien van het pure Android OS, versie 4.1 (Jelly Bean) in dit geval. De tablet is gemaakt door Asus in samenwerking met Google.

Eerder werd al bekend dat de Nexus 7 vanaf deze week in diverse Europese landen op de markt zou verschijnen (o.a. Spanje, Frankrijk en Duitsland). Nederland hoort nu dus ook bij dat lijstje. Of de tablet exclusief bij de Media Markt verkocht gaat worden is niet bekend, maar dat lijkt mij sterk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.