Geruchten
11 november 2009 - Ron Smeets

Google Navigation werkt ook op de G1

In de VS is Google Maps Navigation standaard, en vooralsnog ook exclusief, aanwezig op de Motorola Droid. De zoekgigant heeft al laten doorschemeren dat ook de iPhone binnenkort aan de beurt zal zijn.

Hier in Europa moeten we het echter nog even zonder de gratis Navigatie software van Google doen. Of toch niet?

Op het XDA-Developer forum is een bericht geplaatst van een ontwikkelaar (of moet ik zeggen hacker) die er in geslaagd zou zijn om Google Maps Navigation goed werkend aan de praat te krijgen op de T-Mobile G1. Als de reacties kloppen dan werkt het nog goed ook. Eerder zagen we al het bewijs dat Android 2.0 ook op de G1 werkt. Ik ben beniuewd naar het eerste (video)bewijs van Google Maps Navigation op de G1. Voor nu moeten we het nog even doen met onderstaande, uitgebreide, videoreview van Google Maps Navigation op de Motorola Droid.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.