Nieuws
28 januari 2008 - Ron Smeets

Google: Mobile Webvertising wordt de nieuwe revolutie

Analisten zoals Forrester zijn er nog niet zeker van en voorspellen tot 2012 nog opbrengsten die wereldwijd onder de 1 miljard dollar zullen blijven maar Eric Schmidt van Google denkt daar duidelijk anders over.

Volgens Schmidt wordt Mobile Advertising namelijk de nieuwe online revolutie en hij acht de kans groot dat dit nog binnen de komende 12 maanden bewaarheid zal worden. "It's the recreation of the Internet, it's the recreation of the PC story and it is before us -- and it is very likely it will happen in the next year", aldus de CEO van Google in een panel discussie tijdens het World Economic Forum in Davos.

Schmidt baseert zijn voorspellingen grotendeels op het feit dat volgens Google Mobiel Internet op het punt staat explosief door te breken waardoor de vraag naar nieuwe vormen van location based advertising op mobiele internet devices enorm zal toenemen.

Analisten blijven ook na de uitspraken van Schmidt voorzichtig met het bijstellen van hun verwachtingen omdat ze nog niet zeker zijn of de relatief hoge kosten die gepaard gaan met mobiel interneten en -adverteren het eventuele succes niet in de weg zullen staan.

Ook de (content) providers zijn een stuk voorzichtiger in hun uitspraken en ook dat heeft te maken met de kosten voor mobiele content en de angst dat consumenten en adverteerders op korte termijn nog niet bereid zullen zijn mee te delen in die kosten. "It is not going to be easy to hang on the price of content," aldus Howard Stringer, van Sony.

Foto: ReutersGerelateerde links:
KPN verwacht hoge omzet mobiel internet.
Ruim 50% doet niet aan mobiel internetten
Mobiel adverteren kansrijker
IAB Nederland start mobiele marketing & advertising-werkgroep
Location based SMS marketing
Permission Based Mobile Marketing
10% meer omzet door adverteren per SMS
Adverteren op de mobiele telefoon in de VS wel acceptabel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.