Nieuws
12 oktober 2007 - Ron Smeets

Google Maps werkt met GPS ontvanger van de N95

Vanaf nu is er ook een native versie van Google Maps beschikbaar voor Symbian S60 toestellen en beter nog, het werkt zelfs in combinatie met de GPS ontvanger die in de Nokia N95 zit. En omdat het een native versie is werkt ie een stuk sneller dan de Java versie.

Er zijn nog wat zaken die de meeste navigerende mobiele bellers zullen missen, zoals de 'favorites' optie die in de Java versie wel beschikbaar was, maar het is in ieder geval een goede start voor een alternatief waar de meesten van jullie wel bekend mee zullen zijn. Ik bedoel, wie kent Google Maps nu niet.

Je kunt het zelf proberen met je N95. Surf met je toestel naar http://www.google.com/gmm en het wijst zich vanzelf, zo meldt Symbian Guru.

Zelf heb ik helaas geen N95 meer dus ik hoor graag van jullie of het inderdaad zo goed werkt als men beweert.Gerelateerde links:
'Gratis' navigatiesoftware voor de N95
Interactief Memory spel van Nokia bij bushaltes
Ook NAVTEQ kaarten voor Nokia 6110 Navigator
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.