Nieuws
02 juni 2015 - Ron Smeets

Google Maps toont nu ook live de vertragingen in het Openbaar Vervoer

Vanaf nu houdt Google Maps in Nederland, als eerste land ter wereld, live rekening met vertragingen, omleidingen en andere OV-informatie die van belang is voor de reizende smartphone gebruiker. De service werkt zowel in de online versie als op de Android en iOS apps van Google Maps.

Waarom Google voor Nederland gekozen heeft als eerste land om deze nieuwe dienst uit te rollen? Misschien omdat wij in ons kikkerlandje vrijwel dagelijks geplaagd worden door niet op tijd rijdende treinen, trams en bussen? Het zou zo maar kunnen. Nu eerst drie maanden testen in de relatieve rust van de zomermaanden en dan in de herfst, als de bladeren beginnen te vallen, kijken of de app ook nog goed werkt als de vertragingen en meldingen zich ophopen ;)

Om de OV informatie zo actueel mogelijk te kunnen houden werkt Google samen met alle OV vervoerders en wordt ook gebruik gemaakt van gegevens uit bestaande andere apps zoals 9292OV, OpenOV en Openbaar Vervoer

Wanneer er een vertraging optreedt of andere belangrijke melding voor jouw OV route is dan wordt dit niet alleen in de app live weergegeven maar ook via Google Now, indien je daar gebruik van maakt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.