Nieuws
01 december 2009 - Ron Smeets

Google Maps Navigation werkt toch in Europa

Een van de grootste nadelen van het nieuwe, gratis, Google Maps Navigation is het feit dat Google heeft besloten om de service niet in Europa uit te rollen (TomTom haalde toen nog opgelucht adem).

Welnu, zoals je van de gemiddelde hacker mag verwachten is dat nou juist een van de grootste uitdagingen die graag aangenomen worden. En waarempel, het is enkele Engelse hackers al gelukt om Google Maps Navigation ook daar aan de praat te krijgen.

In principe zou onderstaande hack natuurlijk in elk land moeten werken. Het enige dat je nodig hebt is de juiste kaartinfo (een gemodificeerde versie van Google Maps), een Android 1.6 (Donut) toestel (aanbevolen wordt de HTC Magic), een microSD geheugenkaart, een microSD geheugenkaart lezer en de ApkInstaller app, te vinden in de Android Market. Enfin, de complete, Engelstalige, handleiding vind je hier. Ik heb momenteel helaas geen HTC Magic bij de hand dus ik kan het helaas niet testen. Ik zie in de reacties onder het bronartikel wisselende commentaren over succes en failure (vooral met de G1), dus probeer het gerust, maar natuurlijk wel op eigen risico!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.