Nieuws
17 december 2010 - Ron Smeets

Google Maps 5.0 (Android) demo

Google heeft deze week versie 5.0 van Google Maps voor Android gepresenteerd. Daarin is onder andere de werking van het kompas in combinatie met de kaartweergave verbeterd, zijn meer 'multi-touch' functies toegepast en is ook het caching van de kaart- en routeinfo (waneer de verbinding met het netwerk even wegvalt) verbeterd.

Die laatste verandering zorgt er ook voor dat je beter offline kunt navigeren (in het buitenland zonder data roaming kosten). Daarvoor moet je dan wel de optie 'prefatch on mobile' aanzetten. Dat wordt in onderstaande video ook gedemonstreerd. Enjoy!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.