Nieuws
24 januari 2013 - Ron Smeets

Google: "Leveringsproblemen Nexus 4 en 10 worden opgelost"

Hier in Nederland hebben we er niet veel aan omdat de Nexus 4 en Nexus 10 hier officieel niet te koop zijn. Voor iedereen die er eentje uit het buitenland haalt (of gaat halen) is het wel goed om te weten dat Google nu eindelijk werk lijkt te gaan maken van de leveringsproblemen die de Nexus 4 en Nexus 10 al sinds de lancering achtervolgen.

Dat is wat Google CEO Larry Page in een conference call met investeerders verklaarde. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de Nexus 4 en Nexus 10 normaal leverbaar zijn; het liefst ook in Nederland ;-)

LG, de makers van de Nexus 4, en Samsung, de Nexus 10 fabrikant, moeten daarvoor toch echt hun productie aantallen opschroeven. Google kan daar bij monde van haar CEO wellicht op aandringen, maar productie capaciteit is natuurlijk niet iets dat je even tussen de soep en aardappelen door omhoog schroeft.

Enfin, de afgelopen maanden zijn de leveringsproblemen rondom de nieuwe Nexus toestellen al vaker aan de orde geweest. De relatief lage prijs voor zowel de Nexus smartphones en tablets, gecombineerd met de prima specs, hebben tot een groter succes geleid dan zowel Google als LG en Samsung mogelijk verwacht hadden. LG heeft overigens al meerdere keren ontkend dat er leveringsproblemen zijn. Een beetje vreemd als je overal ziet en leest dat het toestel vrijwel continu uitverkocht is en soms een levertijd heeft van meer dan 5 weken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.