Nieuws
10 juli 2008 - Ron Smeets

Google lanceert Mobile App voor de iPhone

Vlak voor de lancering van de iPhone in Nederland (dat zal niemand ontgaan zijn) komt Google met een nieuwe iPhone applicatie: Google Mobile App. Met deze applicatie wordt het zoeken op je iPhone of iPod een stuk makkelijker gemaakt.

Met de applicatie kan je search-onderdelen gebruiken die je op het web ook hebt, zoals je eigen zoekgeschiedenis en suggestions.

Speciaal voor de iPhone zijn twee andere features interessant: het zoeken door je contacten en het zoeken op locatie.

Bij die laatste feature wordt gebruik gemaakt van je GPS-positie om te bepalen welke zoekresultaten het dichtst bij jou in de buurt zijn. Makkelijk dus als je plotseling enorm veel trek krijgt in een pizza en je een pizza-restaurant zoekt.

De Google Mobile App is te downloaden via iTunes.

via DCGerelateerde links:
Vista op een iPhone
iDial geeft je iPhone het 'seventies' gevoel
iPhone SDK geintroduceerd, firmware 2.0 in Juni
Jailbreak optie voor iPhone 1.1.3 gereleased
PlayStation emulator voor de iPhone

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.