Nieuws
08 mei 2012 - Chris Bannink

Google lanceert GETMO

Ian Carrington van Google sluit de dag op Mobile Convention Amsterdam af. Hij lanceert o.a. GETMO voor Nederland, een dienst om je website mobiel te maken. Hij heeft het over SoLoCo op Mobile; Social, Location and Commercial. Vorig jaar werden er meer smartphones verkocht dan PC’s. In 3 jaar tijd zullen er meer tablets dan PC’s verkocht worden en 3x zoveel smartphones dan PC’s. Nog meer cijfers: 67% verlaat zn huis nooit zonder smartphone. Vrijwel idereen geeft liever zn TV op dan zn mobiel.  Zoek resultaten groeien sterk op mobiel. Voor reizen is dat al 17%  (8% in 2011). In NL heeft 12% van alle internet gebruikers een tablet. In de UK gebruikt 38% vaker een tablet dan zn TV. 378% groei van tablets in 2011 in EMEA (Europe Middle-East Africa). Met name rond kerstmis 2011 is de groei enorm geweest in tablet en smartphone verkoop. 52% gebruikt de tablet als een dual screen.

Social is de grote trend. Zoals Draw something met 20 miljoen downloads in 6 weken, verdienen 100K per dag en is gewaardeerd door Zynga op 20 miljoen dollar waarde. En dat in slechts een paar weken tijd. 57% spreekt meer tegen mensen online dan face to face. 70% bezoekt social networks en 45% bezoekt het zelfs elke dag. Google + geeft volgens Ian de “connected tissue” zodat je sneller weet wat je voorkeuren zijn als je gaat zoeken op bijvoorbeeld het woord “vakantie”.  Mensen uit je omgeving kunnen ook zaken aanbevelen doordat ze het bijvoorbeeld een +1 hebben gegeven. Daardoor krijg je een 5-10% hogere clicktrough ratio.

Dé scoop die was aangekondigd is een manier om je (zakelijke) website mobiel te maken. Google noemt het GETMO (get mobile). Het wordt vandaag voor Nederland gelanceerd via www.howtogetmo.nl  thuis ga ik t eens proberen. 

Dit was mijn laatste posting vanaf Mobile Convention Amsterdam; Een geslaagde dag waar het jammer is dat je niet álle sprekers kunt zien. 

Over de auteur: Chris Bannink