Nieuws
10 november 2009 - Jeroen de Hooge

Google koopt Admob

Internetgigant Google betaalt 750 miljoen dollar in aandelen voor AdMob, een bedrijf dat gespecialiseerd is in advertenties voor smartphones. AdMob is geen onbekende voor iPhone-eigenaars, ook al is dat niet altijd zichtbaar.

Het is het bedrijf dat iPhone-applicaties 'volplakt' met banners, zodat de ontwikkelaar de applicatie gratis kan weggeven. Google wil met de aankoop meer vat te krijgen op de lucratieve en snel groeiende advertentiemarkt voor mobiele telefoons.

"Mobile advertising has enormous potential as a marketing medium and while this industry is still in the early stages of development, AdMob has already made exceptional progress in a very short time", aldus Google in een persbericht.

Google is al eigenaar van het mobiele advertentienetwerk DoubleClick Mobile, dat werd verworven toen Google in 2008 niet minder dan 3,2 miljard dollar neertelde voor de aankoop van DoubleClick. De aankoop van AdMob moet Google van nog meer expertise voorzien in een markt die de komende jaren nog sterk zal groeien.

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.