Nieuws
07 mei 2014 - Ron Smeets

Google is de succesvolste App uitgever in Apple's App Store

Gezien de hevige concurrentiestrijd tussen Android en iOS is dit wel een bijzonder bericht. Allereerst moet wel gezegd worden dat het hier gaat om gedownloade applicatie's die geen games zijn.

Google heeft in totaal 37 apps in de Apple App Store staan. In maart werden die tezamen vaker gedownload dan de apps van enig andere uitgever. Apple zelf stond pas op de vijfde plek.

Tussen Google en Apple stonden Tencent, Facebook en Baidu. Bijzonder is ook dat Google in haar eigen Play Store niet op de eerste plek staat. Die wordt daar ingenomen door Facebook, wiens 10 apps dus vaker gedownload worden dan de 97 apps van Google.

De date werd verzameld via de App Annie Apps Index. Daar vind je nog veel meer grafieken over de twee applicatie winkels. Hieronder de Top 10 download lijsten van beide Store's.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.