Nieuws
11 februari 2015 - Ron Smeets

Google I/O dit jaar een maand vervroegd Eind mei organiseert Google haar jaarlijkse ontwikkelaars conferentie

Google heeft vandaag, bij 'monde' van een Tweet die door topman Sundat Pichai de wereld in gestuurd werd, bekend gemaakt dat haar jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie op 28 en 29 mei in San Francisco gehouden wordt. Dat is een maand eerder dan dat de afgelopen jaren gebruikelijk was.

Uiteraard worden nog geen details gegeven over het (Android) nieuws dat Google daar gaat onthullen, maar er wordt online en offline natuurlijk wel al volop gespeculeerd. Omdat Android 5.0 tegen die tijd pas amper een half jaar op de markt is wordt niet verwacht dat Google tijdens I/O al een grote nieuwe update van het smartphone en tablet OS gaat presenteren. Die aanname doet het vermoeden groeien dat de aandacht eind mei op Android Wear zal liggen. Maar dat is pure speculatie.

https://twitter.com/sundarpichai/status/565240065945661440

Op de website van Google I/O worden, behalve de gewoonlijke mededelingen dat de conferentie gevuld wordt met interessante sprekers, ontwikkelaars en een kijkje in de toekomst, nog helemaal niets prijsgegeven. Een ding is wel zeker; er zullen minder Google Glass dragers zijn dan afgelopen jaren ;)

Mocht je van plan zijn Google I/O te gaan bezoeken, dan is het goed om te weten dat de inschrijving pas op 17 maart start. Voor de thuisblijvers wordt het event, en zeker de belangrijkste keynotes en presentaties, eind mei ook live gestreamd.

Bron: Google

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.