Nieuws
10 mei 2011 - Ron Smeets

Google I/O: Android 3.4 komt in Q4, Honeycomb 3.1 binnenkort

Enkele uren geleden startte in Californië de Google I/O Conference. Zoals verwacht waren er diverse Android gerelateerde aankondigingen. De eerste twee waar mijn oog op viel?

De presentatie van de eerste grote update van Honeycomb, 3.1. Deze laatste zal binnenkort al beschikbaar komen. Natuurlijk duurt het dan nog even voordat de eerste gebruikers (lees: tablets) de upgrade zullen gaan ontvangen.

De belangrijkste vernieuwingen van Honeycomb 3.1 omvatten support voor joysticks, toetsenborden en andere add-on invoer apparaten en game controllers, de mogelijkheid om de grootte van widgets op het home screen aan te passen en een verbeterde multitasking support (soepeler schakelen tussen applicaties).

De tweede grote onthulling was het nieuws dat de volgende, grote, upgrade van Android, Ice Cream Sandwich genaamd (van mij hadden ze het bij Ice Cream mogen houden, maar goed ;-)) in Q4 van dit jaar (2011) zal worden uitgerold. Ice Cream Sandwich wordt versie 3.4 van Android. Daarin worden de tablet en smartphone versies van het Google OS samengevoegd. Zelf noemt Google het 'One OS that Runs Everywhere'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.