Nieuws
18 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Google I/O 2013 veel nieuwe software, weinig nieuwe hardware

Afgelopen dagen hield Google zijn jaarlijkse ontwikkellaarscongres in het Moscone Center in San Francisco, En wat na drie dagen wel duidelijk is geworden, dit jaar heeft Google hoofdzakelijk ingezet op software. Een samenvatting van een aantal opvallende vernieuwingen.

Google I/O 2013 Maps

Google%20io%20maps
De grootste aankondiging is misschien wel de geheel nieuwe Google Maps die binnen niet afzienbare tijd voor iedereen beschikbaar zal zijn. Google heeft Maps 'from the gound up' opnieuw opgebouwd en dat resulteert in een betere en snellere gebruikerservaring. Onderstaande video geeft een indruk van de nieuwe Google Maps.

Google I/O 2013 Hangout en Google+

De tegenhanger van Facebook, Google+ heeft maar liefst 41 vernieuwingen gekregen, de belangrijkste is de geheel nieuwe interface, maar ook is Google met Hangout de strijd aangegaan met een dienst als WhatsApp.
google-hangouts
Wat Google heel slim gedaan heeft ten opzichte van WhatsApp is dat je platform onafhankelijk (Android, iOS, Browser) kan communiceren. In de onderstaande video zie het nieuwe design van Google+

Ook is Google+ foto's flink onder handen genomen, Auto Enhance optimaliseert de foto's, met Auto Awesome kan je bijvoorbeeld meerde foto's samenvoegen en kan je deze makkelijker delen. Check de video ;)

Google I/O 2013 Samsung Galaxy S4 Google Edition (Nexus)

Samsung%20Galaxy%20S4%20Google%20Edition
Het enige echte hardware nieuwe tijdens Google I/O 2013 was de presentatie van de Samsung Galaxy S4 Google Edition. Het Galaxy S4 krijgt de Nexus ervaring zoals deze nu al beschikbaar is op bijvoorbeeld de Nexus 4. De reden waarom Samsung en Google de Galaxy S4 Google Edition (Nexus) alleen in Amerika gaat uitbrengen zal ongetwijfeld te maken met de enorme vraag naar het S4 toestel en dat Samung niet nog meer toestellen kan maken dan dat ze nu al doen.
De Samsung Galaxy S4 Google Edition (Nexus) is vanaf 26 Juni verkrijgbaar (alleen in Amerika) via Google Play store voor $649. CNet maakte onderstaande samenvatting van de presentatie van het toestel.

Google I/O 2013 Google Play Music All Access

google-play-music-all-access
Verder heeft Google Google Play Music All Access, dan is Spotify toch een makkelijkere naam ;) geïntroduceerd. Ook deze, streaming muziekdienst, zal voorlopig alleen in Amerika de strijd aan gaan met de eerder genoemde Spotify. Pocket Now video maakte een first look video van Google Play Music All Access.

Google I/O 2013 Play Services

Google%20Play%20Services
Tot slot, en daar moet je echt voor gaan zitten als het je interesseert, heeft Google een geheel nieuwe Google Play Services geïntroduceerd. Onderdeel van de Google Play Services is ook de concurrent van Apple Game Center namelijk de Google Play game services. Jeff Hamilton, Reto Meier, Richard Hyndman tonen in onderstaande video van 40 minuten(!!) alle vernieuwingen.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl