Toestellen
12 juni 2015 - Ron Smeets

Google helpt je bij de keuze voor een nieuwe Android smartphone Vul je voorkeuren in en kijk welk toestel bij jou past

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone en er voor je zelf al uit bent dat het eentje met het Android OS moet worden dan kun je voor het maken van een keuze nu ook bij Google terecht. Ok, ik geef toe, dat is minder leuk dan het bezoeken van talloze websites en lezen, of bekijken, van tientallen reviews en video's. NOT! ;)

Hoe dan ook, op de website die Google in het leven geroepen heeft kun je aangeven welke functies en features voor jouw belangrijk zijn en hoe intensief je die gebruikt. In totaal worden 12 criteria vermeld. Telkens als je eentje gekozen, en de aanvullende informatie gegeven hebt 'berekent' de site de toestellen die het best bij jou eisen en wensen passen.

Gemiddeld genomen moet je minimaal drie criteria opgeven om een eerste aanbeveling van toestellen te krijgen. Die kun je daarna nog verder verfijnen met andere voorkeuren zoals de prijsklasse, afmeting van het scherm en de provider. Letwel, de site van Google is toegespitst op de Amerikaanse markt dus aanbiedingen van Nederlanse providers vind je er niet. Het is dus echt alleen een keuze-tool voor toestellen.

Ik heb hem zelf een paar keer uitgetest met verschillende voorkeuren en het werkt op zich wel aardig. Het zal niemand verbazen dat de Nexus 6 van Google zelf vaak in de top drie van toestellen staat, mits je niet kiest voor de goedkoopste prijsklasse en een kleiner schermformaat natuurlijk. Probeer zelf maar eens.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.