Nieuws
30 maart 2006 - Ron Smeets

Google heeft patent op gratis WiFi

Is er nog iets in deze online (mobiele) wereld dat Google niet aangeraakt heeft? Indien ja, dan zal dat wellicht ook niet lang meer duren.

Enkele maanden geleden kwamen de eerste berichten al bovendrijven dat Google het plan opgevat had om de wereld (te beginnen in de VS) te gaan voorzien van gratis WiFi netwerken.

Inmiddels heeft de zoekgigant drie oplossingen uitgewerkt die de realisatie van die plannen mogelijk maken en, geleerd van anderen, ze hebben er gelijk maar even patent op aangevraagd.

De patenten hebben met name betrekking op dé Branding, Funding en Advertising van Google's Free WiFiGerelateerde links:
Google biedt gratis WiFi netwerk aan
Google komt met Google WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.