Nieuws
20 november 2013 - Nichal Joosse

Google Hangouts wordt standaard sms-app op Android-apparaten

Uit de laatste update van de Google Hangouts-app blijkt dat Google ernaar streeft dat de Hangouts-app de standaard sms-app wordt op alle Android-smartphones. Wanneer de app geïnstalleerd wordt, wordt je gevraagd of je van de Hangouts-app de standaard sms-app wilt maken. Bij de Nexus 5 met Android 4.4 KitKat is de Hangouts-app al standaard geïnstalleerd en is de oude sms-app zelfs helemaal niet meer te vinden op het toestel. 

Voordat de Hangouts-app standaard ingesteld kan worden als sms-app, moet je nog wel twee dingen doen: als eerste moet je in de Google Play Store akkoord gaan met de nieuwe rechten van de van de Hangouts-app. Vervolgens krijg je de vraag of je van de vernieuwde Hangouts-app de nieuwe standaard sms-app wilt maken. Overigens is het nog steeds niet verplicht om de Hangouts-app te gebruiken als standaard sms-app.

Niet iedereen zal de Hangouts-app handig vinden. Zelf vind ik het een vreselijke app, maar wellicht dat de app op Android fijner werkt. Een veel gehoord argument is dat de Hangouts-app een ander adresboek hanteert dan het adresboek wat je zelf op je smartphone hebt. Hierdoor krijg je dubbele contacten, of contacten waarbij in het ene contact het telefoonnummer is opgeslagen en in het andere contact een e-mailadres of iets dergelijks. Hier zijn nog zeker verbeteringen in mogelijk. 

Over de auteur: Nichal Joosse