Nieuws
09 november 2013 - Nichal Joosse

Google Hangouts 2.0 voor Android: heel veel nieuwe features

Eerder deze week kondigde Google de langverwachte Hangouts 2.0 update aan voor Android. De nieuwe versie bevat een grote hoeveelheid aan nieuwe features waar de gebruikers een tijdje op hebben moeten wachten. Zo is er sms-support toegevoegd aan de app (en mms-support op Android 4.0 en hoger), geanimeerde gif-bestanden en met één klik je locatie delen. Dat laatste gaat gewoon simpel met een pin-icoontje in de rechterhoek van de applicatie die je sleept naar je locatie. Deze wordt vervolgens gedeeld in het gesprek via een Google Maps-thumbnail. 

De ondersteuning voor sms en mms houdt in dat je Hangouts kunt gebruiken als je standaard app om de vertrouwde en traditionele berichtjes te sturen in plaats van het standaardprogramma hiervoor. Dit sluit ook goed aan op Android KitKat, waarbij het mogelijk is om zelf je eigen sms-app te kiezen. Een andere extra functie is dat het mogelijk is om geanimeerde gif-afbeeldingen binnen het gesprek bewegend te krijgen.

De volledige changelog voor Google Hangouts 2.0:

- Sms en mms (Android 4.0+): het versturen en ontvangen van tekstberichten via Hangouts, waarbij het mogelijk is om je bestaande berichten te importeren en snel te wisselen tussen sms en Hangouts.
- Geanimeerde gif-afbeeldingen: ook van schattige poesjes.
- Locatie: verstuur een locatie binnen je gesprekken.  

Over de auteur: Nichal Joosse