Entertainment
14 december 2011 - Ron Smeets

Google haalt 13 malware games uit de Android Market

Google heeft vandaag 13 games, gratis 'namaak' versies van bekende titels, die malware bleken te bevatten uit de Android Market gehaald.

De games hebben net iets meer dan een dag online gestaan en waren al meer dan 10.000 keer gedownload door onwetende Android gebruikers die nu dus het slachtoffer kunnen zijn geworden van malware. Het gaat om de volgende games:

- Cut the Rope FREE
- NEED FOR SPEED? Shift FREE
- Assassin?s Creed® Revelations
- Where's My Water? FREE
- Riptide GP FREE
- Great Little War Game FREE
- World of Goo FREE
- Angry Birds FREE
- Shoot The Birds FREE
- Talking Tom Cat 2 Free
- Bag It! FREE
- Talking Larry the Bird Free
- Talking Larry the Bird

Mocht je een van deze gratis namaak games de afgelopen 48 uur dus gedownload hebben dan doe je er goed aan ze weer te verwijderen en anti-virus en/of -malware software te installeren of je toestel compleet te wissen en opnieuw in te stellen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.