Nieuws
08 november 2008 - Ron Smeets

Google G1 update dicht unlock lek

Ruim een week geleden zagen we het levende bewijs dat de T-Mobile SIM lock op de Google G1 binnen een week na de officiele release al gekraakt was.

Net als Apple vorig jaar dat deed met de iPhone, gaan ze nu ook bij Android de strijd aan met de hackers en unlockers van deze wereld. Daarvoor heeft Google nu dus update RC30 klaargestoomd. Hiermee wordt het unlock en 'jailbreak' lek, voorlopig, weer gedicht.

In tegenstelling tot de iPhone zal de Android update automatisch uitgevoerd worden als hij, zo is de verwachting, binnen enkele dagen uitgerold wordt naar alle G1's. Gebruikers kunnen dus, schijnbaar, niet kiezen of ze deze update wel willen uitvoeren. Dat is vette pech voor alle Amerikanen (en Engelsen) die in de tussentijd hun G1 al ge-unlocked hebben, maar ik ben ook benieuwd hoe lang het nu duurt voordat deze versie gekraakt wordt.

Overigens had de eerste 'hack' ook een vervelend nadeel want daarna kon je met de G1 geen toegang meer krijgen tot de Google services (Mail, Market etc.) Hopelijk is er tegen de tijd dat de G1 naar Nederland en België komt een betere unlock-en-hack versie beschikbaar want de tarieven die T-Mobile voor de iPhone hanteert voorspellen niet veel goeds voor die van de G1 ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.