Toestellen
07 december 2008 - Menno Stil

Google G1 Simlock-vrij?

De Google phone was voorheen alleen te koop bij T-Mobile in de VS (en op ebay). Voor iedereen die keihard zit te wachten op dit toestel is er nu goed nieuws.

Google bied de G1 nu aan voor $399,- op hun Website. Het enige wat je moet doen is het registreren van een "developers" account. Dit kost je $25,- maar hierna biedt dit wel de mogelijkheid tot het aanschaffen van een Simlock-vrije Google G1. Voor de $399,- (ex zending) krijg je niet zomaar een Simlock-vrij G1 model maar je krijgt de zogenaamde "developersversie".

Dit houdt in dat de bootloader systeemimages accepteert die geen certificaat hebben en dat er dus lekker op geprobeerd kan worden. Google raadt de "normale" eindgebruiker wel af om met een developersversie te werken maar dit zal niet veel meer zijn dan het afschrikken van de massa.


De G1 wordt verstuurd naar 17 verschillende landen, waar Nederland wel bij zit, maar België helaas niet. De verzendkosten zijn wel wat aan de hoge kant, Google rekent 178,90 voor het verzenden van de G1 naar Nederland wat het totaal op $602,90 brengt.

Over de auteur: Menno Stil