Geruchten
11 december 2014 - Ron Smeets

Google (en LG) stoppen met de Nexus 5 Productie van de Koreaanse Nexus is al stilgelegt

Het lijkt er op dat de Google Nexus 5, die net als de Nexus 4 afkomstig was uit de keuken van LG, vrij abrupt aan het einde van zijn levenscyclus gekomen is. Google en LG zouden de productie namelijk al stilgelegd hebben, zo melden Duitse bronnen die zich weer beroepen op informatie die ze rechtstreeks van Google ontvangen hebben. Eerder werd ook al gespeculeerd over het einde van de Nexus 5 en sommige modellen (de 32GB en de rode variant) waren al niet meer verkrijgbaar.

In de online shops van Google en diverse andere winkels zijn sommige uitvoeringen, eigenlijk alleen de 16GB variant, van de Nexus 5 wel nog leverbaar maar dat heeft te maken hebben met het feit dat er nog (genoeg?) voorraad is. De 32GB versie wordt overigens nog wel vermeld met de mededeling dat hij uitverkocht is, maar er staat ook bij dat die voorraad binnenkort weer aangevuld wordt (zie screenshot hieronder). Als de Duitse berichten kloppen gaat dat dus niet meer gebeuren.

Ik denk dat er veel Nexus fans zullen zijn die het jammer vinden als de Nexus 5 op korte termijn niet meer leverbaar is. De Nexus 6 is immers een phablet met een 6 inch scherm en bepaald geen echte vervanger van de Nexus 5 wanneer je op zoek bent naar een relatief compacte Google Phone. Geen slimme zet van Google en LG als je het mij vraagt. Qua specs en formaat kan de Nexus 5 nog prima mee met de meeste van zijn concurrenten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.