Geruchten
23 juni 2014 - Ron Smeets

Google en HTC komen later dit jaar met de Nexus 9 tablet?

Over twee dagen start in San Francisco de Google I/O conference. Traditiegetrouw een plek waar nieuwe Nexus toestellen het daglicht zien. Hoewel de geruchten steeds sterker worden dat Google gaat stoppen met de (relatief) populaire Nexus toestellen (tablets en smartphones) is de kans groot dat later dit jaar toch nog de Nexus 9 tablet gepresenteerd gaat worden.

Afgelopen dagen doken enkele kiekjes op van deze tablet, met codenaam Volantis, die in samenwerking met HTC ontwikkeld is. Dat is op zich ook al bijzonder omdat de Taiwanese fabrikant zel al geruime tijd geen nieuwe tablets op de markt gebracht heeft.

De Nexus 9 krijgt, volgens de geruchten, een 8.9 inch display met een resolutie van 2048 x 1440 pixels. Geen breedbeeld (16:9) dus maar een 'ouderwetse' 4:3 beeldverhouding. Andere specs (zie ook de afbeelding helemaal onderaan dit artikel) die genoemd worden zijn de 64 bit NVIDIA Tegra K1 processor met 2GB RAM, 16 of 32 GB geheugem, een zero-gap aluminium behuizing (zoals we die van de HTC smartphones al kennen), 4G (LTE) support, WiFi, stereo speakers aan de voorzijde, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 3 megapixel front cam. De tablet weegt 418 gram en meet 22.6 x 15.2 centimeter en is 7.9 millimeter 'dik'.

De Nexus 9 / Volantis zou dus in twee uitvoeringen (16 of 32 GB) uitgebracht gaan worden. De prijskaartjes liggen naar verwachting op respectievelijk 399 en 499 dollar. De 4G modellen gaan, als de geruchten kloppen, meer dan 600 dollar kosten. De bron van dit gerucht verwacht overigens niet dat de Nexus 9 deze week, tijdens Google I/O al onthuld gaat worden. Dat zou pas later dit jaar gebeuren, als ook de volgende grote update van Android wereldkundig gemaakt wordt. We zullen wel zien.

Nexus-9-Rumor Nexus-9-Specs-Rumor

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.