Nieuws
10 oktober 2016 - Ron Smeets

Google Duo wordt een verplichte standaard app in Android De nieuwe video-bel app gaat Hangouts vervangen

Tijdens het event waar Google de nieuwe Pixel smartphones onthulde werd ook Google Duo gepresenteerd. Simpel gezegd de nieuwe Android versie van FaceTime.

Google heeft fabrikanten van Android smartphones inmiddels per mail laten weten dat Duo per 1 december Hangouts gaat vervangen als standaard (en verplichte) app voor smartphones die met het Android OS uitgerust worden.

Het moge duidelijk zijn dat Google op deze manier gaat proberen om een voet tussen de deur te krijgen bij de tientallen andere (video)-bel apps die er al zijn, en veel meer gebruikt worden dan Google's huidige alternatief. Het voordeel van Google Duo ten opzichte van FaceTime is dat het mogelijk met alle type smartphones (Android én iOS) te videobellen.

Het valt te bezien of Duo, mede door deze actie, wél een groot succes gaat worden. Tot nu toe is dat Google, met de voorgangers, nog niet echt gelukt.

De mededeling van Google:
Today, we are announcing that Google Duo will replace Hangouts within the suite of core GMS apps, and Hangouts will become GMS Optional for telephony products. This change will take effect on December 1, 2016.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.