Nieuws
07 maart 2011 - Ron Smeets

Google delete malware en fixed exploit op Android toestellen

Enkele dagen geleden werden, min of meer door toeval, een twintigtal malware applicaties in de Android Market ontdekt. Google was er als de kippen bij om de betreffende Apps uit de Market te gooien en ze ook van toestellen te verwijderen waarop de betreffende applicaties al geinstalleerd waren.

Echter, daarmee was het probleem voor de 'slachtoffers' nog niet helemaal verholpen. Hoewel de malware apps niet meer op de toestellen stonden gold dat nog wel voor de inmiddels, eventueel, geinstalleerde malware en exploits. Tot nu dus.

Dit weekend heeft Google voor dat probleem namelijk ook een oplossing uitgerold die, zo meldt men op hun eigen blog, de komende 72 uur (gerekend vanaf afgelopen zaterdag ervoor moet zorgen dat de geinstalleerde malware en explots op alle geïnfecteerde toestellen verwijderd wordt. De slachtoffers hoeven zelf niets te doen en ontvangen automatisch een bericht (per email) als de opruimactie voltooid is. Een prima actie van Google die overigens wel aantoond hoeveel controle de boys van Google over 'onze Android toestellen' hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.