Nieuws
16 september 2010 - Richard Otto

Google Chrome to Phone

Vanaf heden kun je links, routebeschrijvingen en telefoonnummers rechtstreeks vanaf je pc of laptop naar je Android-telefoon sturenmet Chrome to Phone.


De nieuwe Chrome to Phone-uitbreiding voegt een knop aan je Google Chrome-browser toe waarmee je de huidige internetpagina, kaart, routebeschrijving, YouTube-video, een geselecteerd telefoonnummer of een gemarkeerde tekst rechtstreeks naar een mobiele telefoon met  Froyo (of Android 2.2) kunt sturen.

Stel dat je een interessant artikel op je favoriete nieuwssite tegenkomt net voordat je naar een belangrijke afspraak moet. Door simpelweg op het pictogram van de Chrome to Phone-uitbreiding in je browser te klikken, kun je de link rechtstreeks naar je mobiele telefoon verzenden. De browser van je toestel zal de link automatisch openen, zodat je het artikel meteen kunt raadplegen terwijl je onderweg bent.

Je kunt Chrome to Phone ook probleemloos in combinatie met Google Maps gebruiken. Stel dat je een adres of een routebeschrijving op je pc hebt opgevraagd. Door te klikken op het uitbreidingpictogram in je browser kun je deze informatie rechtstreeks doorsturen naar de Google Maps-toepassing op je telefoon. Met YouTube-video’s kun je precies hetzelfde doen. Ook kun je een telefoonnummer op een internetpagina selecteren en deze direct naar de kiesfunctie van je telefoon sturen. Daarnaast is het mogelijk om een gemarkeerde tekst rechtstreeks vanuit je browser naar het klembord van Android te kopiëren om deze op een later tijdstip te kunnen raadplegen.

De Chrome to Phone-uitbreiding is met directe ingang beschikbaar in het Nederlands. Raadpleeg het helpcentrum voor eventuele vragen.
Om Chrome to Phone te kunnen gebruiken moet je op je pc of laptop de uitbreiding in Google Chrome installeren en de Android-toepassing op je mobiele telefoon installeren.

Zie voor meer informatie de onderstaande video:

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pQb243niMlg?fs=1&amp;hl=nl_NL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pQb243niMlg?fs=1&amp;hl=nl_NL" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Over de auteur: Richard Otto