Geruchten
04 januari 2010 - Ron Smeets

Google Chrome Tablet van HTC op komst?

HTC en Google zijn de afgelopen twee jaar hele goede 'vriendjes' van elkaar geworden. De komst van de G1 (aka HTC Dream), diverse andere Google/Android toestellen en natuurlijk de Nexus One hebben daar zeker aan bijgedragen.

Australische bronnen melden nu dat HTC en Google enkele hele goede klanten tijdens de CES die overmorgen in Las Vegas van start gaat zullen verblijden met een eerste blik op de Google Chrome Tablet die de twee bedrijven momenteel samen ontwikkelen.

De betreffende tablet zou naast het Google Chrome OS onder andere voorzien worden van een Qualcomm processor, touchscreen display en Adobe software. Ik ben benieuwd of we de komende dagen, als de CES eenmaal op gang gekomen is, meer info hierover gaan tegenkomen.

Op de valreep van 2009 dook overigens ook nog een ander HTC Tablet gerucht op. De HTC Evolve (zie afbeelding) zou een Android Tablet worden. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.