Nieuws
29 juni 2012 - Redactie MobileCowboys

Google Chrome en Drive nu ook voor iOS verkrijgbaar

Er werd al maanden gespeculeerd over een Chrome-browser voor de iPhone en iPad, maar sinds gisteravond is het dan eindelijk zo ver. Tijdens de I/O-conferentie kondigde Google een iPhone0 en iPad-versie aan van hun succesvolle Chrome-browser. Ook heeft Google de iOS-versie aangekonidigd van de clouddienst Drive. Qua uiterlijk zijn de apps haast identiek aan de Android-versie. Ook kunnen ze gesynchroniseerd worden met de desktopversie van Chrome.

De meeste functies van Chrome op iOS komen overeen met die van de desktop- en Android-varianten. Zo zijn er tabs aanwezig, kan de browsegeschiedenis opgevragen worden en zijn alle opgeslagen wachtwoorden terug te vinden. Daarnaast is ook de incognito-modus beschikbaar.

Door de verschijning van Chrome op iOS is er een saillaint detail aan te merken. Chrome werkt nu op zeker zeventig procent van de iOS-toestellen, terwijl de browser op Android door de beperking van Android 4.0 slechts een bereik heeft van tien procent. Anderzijds heeft de browser op iOS ook zo zijn beperkingen. Chrome op iOS werkt niet met de renderengine van Safari, waardoor links buiten Chrome niet rechtstreeks in Chrome worden geopend. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl