Nieuws
13 november 2006 - Ron Smeets

Google CEO voorspelt gratis GSM in ruil voor advertenties

Eric Schmidt, CEO van Google denkt en vindt dat mobiele telefoons in de toekomst helemaal gratis moeten worden, in ruil voor het ontvangen en bekijken van advertenties op de toestellen.

Volgens Schmidt is het niet meer dan logisch dat mobiel telefoneren en de toestellen zelf in de toekomst, met de komst van steeds meer mobiele reclamecampagnes, een stuk goedkoper worden.

"Mobiele telefoons evolueren langzaam maar zeker tot 'handheld computers' waarop menig consument meer dan 8 uur per dag bezig is met bellen, SMSen en browsen. Deze ontwikkeling biedt meer dan voldoende advertentie mogelijkheden voor telco's en operators waardoor de bonussen op nieuwe toestellen zo hoog moeten kunnen oplopen dat de devices gratis weggegeven kunnen worden", aldus Schmidt.

Hij voegde er wel meteen aan toe dat Google vooralsnog geen plannen heeft om zich in de mobiele toestelmarkt te gaan storten.

Eerder zagen we ook al commerciele modellen waarbij je straks je mobiele telefoonrekening kunt gaan betalen door het bekijken van advertenties op je mobieltje.

Op deze manier wordt mobiel bellen over enige tijd wel heel erg goedkoop. Vooralsnog moeten we het echter nog even doen met de aanbiedingen bij het afsluiten van nieuwe (langdurige) contracten :-(Gerelateerde links:
Gratis bellen met Blyk in ruil voor advertenties
Mobiel adverteren kansrijker
Je mobiele telefoonrekening betalen met advertenties
Marketeers geinteresseerd in GSM's
Meer mobiele advertenties, maar minder irritatie
Mobiele ads belangrijker dan TV commercials
Adverteren op de mobiele telefoon in de VS wel acceptabel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.