Nieuws
18 oktober 2012 - Ron Smeets

Google Calendar (Agenda) nu beschikbaar als aparte App

Google Calendar was tot nu toe alleen voorbehouden aan eigenaren van Nexus (Android Puur) smartphones (en de tablet). Vandaag heeft Google de app als losse download in de Play Store opgenomen.

Nu kan iedere Android gebruiker dus Google Calender gebruiken. Mits je beschikt over een Android smartphone met ICS (4.0.3) of hoger.

Google Calender biedt, naast de bekende agendafuncties, onder andere de mogelijheid om meerdere agenda's gecombineerd te beheren. Handig is ook de functie om snel even een (voorgeprogrammeerde) melding naar de deelnemers van een event (meeting bijvoorbeeld) te sturen. Denk aan; 'ik ben een paar minuten vertraagd' of 'begin maar alvast zonder mij', maar natuurlijk kun je ook zelf iets typen. Andere functies van Google Calender zijn het instellen van je 'thuis tijdzone' zodat je minder snel in de knoop komt met afspraken onderweg (in andere tijdzones).

Enfin, voor iedereen die Google Calender ook al gebruikt op zijn laptop of PC en een Android smartphone heeft kan deze App wellicht een waardevolle toevoeging zijn.

Via, Google Play Store link

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.