Geruchten
07 januari 2011 - Ron Smeets

Google bobo ontkracht gerucht over hardware eisen Honeycomb

Drie dagen geleden werd het gerucht verspreid dat Honeycomb (Android 3.0) vrij forse hardware eisen zou hebben. Zo zou elk toestel onder andere een dual-core processor moeten hebben, hetgeen een mogelijke upgrade voor veel bestaande toestellen direct zou uitsluiten.

Hoewel Google officieel nog niet op deze geruchten gereageerd heeft is er nu wel een tweet gespot van een van de topmannen van Google waarin de processor eisen ontkracht worden.

Letterlijk schreef Dan Morrill, Android Open-Source & Compatibility Program Manager van Google: #dejavu Random note: there’s no hard minimum processor requirement for Honeycomb. Trust me, if there were I’d know". Over de andere zogenamde hardware eisen werd nog niets gezegd, maar de kans is groot dat dat deel van het eerdere gerucht dan ook niet (helemaal) juist is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.