Nieuws
23 mei 2011 - Ron Smeets

Google blokkeert Movie Rentals op Rooted Android toestellen

Tijdens de I/O Conference presenteerde Google onder andere een filmverhuur dienst voor Android Smartphones, Movie Rentals. Deze service is in Nederland overigens nog niet beschikbaar.

Nu blijkt dat Google, zoals ze zelf zeggen om het kopieren van films tegen te gaan, de dienst blokkeert voor zogenaamde 'geroote' Android toestellen.

Als je je Android smartphone geroot hebt en je wilt gebruik maken van de Google Movie Rental service uit de Android Market, dan krijg je een 'error 49' melding. Ik denk overigens niet dat deze actie van Google ervoor zal zorgen dat gebruikers die dat persé willen af zullen zien van het rooten van hun Android smartphone.

Google's officiele statement: "you'll receive this "Error 49" message if you attempt to play a movie on a rooted device. Rooted devices are currently unsupported due to requirements related to copyright protection"

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.