Nieuws
17 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Google blokkeert Microsoft's YouTube Windows Phone app

Dat Google niet zo blij was met de zelfgemaakte YouTube-app voor Windows Phone door Microsoft, lieten ze eerder al weten. Deze week ondernam Google zelf stappen en blokkeerde het bedrijf de applicatie omdat ze van mening zijn dat Microsoft de gebruiksvoorwaarden overtreedt. Ondanks de twee bedrijven gezamenlijk werken aan een app gebaseerd op HTML 5, overtreedt Microsoft volgens Google nog steeds de regels. 

"Microsoft has not made the browser upgrades necessary to enable a fully-featured YouTube experience, and has instead re-released a YouTube app that violates our Terms of Service," vertelde een woordvoerder van Google aan The Verge. "It has been disabled. We value our broad developer community and therefore ask everyone to adhere to the same guidelines." De applicatie werd eerder deze week gelanceerd en functioneerde eigenlijk helemaal niet, volgens veel Windows Phone-gebruikers.

Google heeft simpelweg de API-toegang voor Microsoft geblokkeerd, waardoor de app onbruikbaar is geworden. De vernieuwde app kwam voor Google sowieso al als een verrassing, zeker vanwege het feit dat ze gezamenlijk al bezig waren met het bouwen van een Windows Phone-app voor YouTube. Microsoft liet aan The Verge weten dat de app inderdaad is geblokkeerd door Google en dat ze bezig zijn om het probleem met Google op te lossen.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl