Nieuws
09 december 2009 - Ron Smeets

Google blokkeert gehackte Navigation App buiten de VS

Enkele dagen geleden zijn enkele slimme hackers er in geslaagd om gratis Google Maps Navigation, die eigenlijk alleen bedoeld was voor gebruik in de VS, ook aan de praat te krijgen op andere Android versies en toestellen zodat de hele Android wereld van de gratis Google navigatie kon genieten.

De afgelopen dagen heeft Google, met succes, gewerkt aan een oplossing voor deze hack en voor nu is het dus weer effe gedaan met de gratis Google Maps Navigation pret buiten de VS. De bal ligt nu weer bij de hackers. Wordt ongetwijfeld vervolgd ;-) Hou de thread bij XDA ook maar in de gaten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.